23 Ocak 2012 Pazartesi

İlk Hafta Diyeti

O kadar güzel karşılandım ki; kendimi çok mutlu ve çok daha güçlü hissettim. Hepinize çok çok teşekkür ederim. ^-^ Belki eskilerden kalma zırvalamalardan deniliyor bunun için ama bildiğim bir şey varsa birlikten güç doğar. Umarım bu yolda kendime faydalı olabildiğim kadar size de faydalı olabilirim ^^. Bu sebzelerden yapılmış sağlıklı kalbi de hepinize gönderiyorum! kalp kalp kalp!

Gel gelelim diyet meselesine... Hani bu şok diyetler var ya; tamamen palavra. İsveç diyeti , yok 500 kalori diyeti ya da ne bileyim sadece sıvı ile beslenme diyeti falan filan. Metabolizmanızın bildiğiniz dünyasını şaşırtır. O yüzden mümkün olduğu kadar uzak durun bunlardan.

Bir diğeri aç kalmak. İlk aç kalmaya başladığınızda zayıflarsınız. Bir süre sonra vücudunuz kendinizi kıtlıkta sanıp yediğiniz her şeyi depolamaya başlayacağından, sonrasında olduğunuz yerde kalırsınız. Ve olan yine sağlığınıza olur.

Zayıflama haplarını gördüğünüz zaman kaçın. O tuzağa düşmeyin. Sağlığınıza zarar vermekten başka bir işe yaramıyor. Ben zamanında kullandım ve daha hızlı kilo almaya başladım o ilaçtan sonra. Siz doğal yolları tercih edin. Bitki çayı içebilirsiniz. Yeşil çay zayıflama da çok yardımcı olur demişti benim bir doktorum.

Bu ufak uyarıları kendime ve size de hatırlattıktan sonra diyetimin adımlarına geçebilirim artık. İlk hafta diyetin en zor haftasıdır. Bu yüzden biraz daha nazik bir diyet uygulayacağım.

Sabah: Beyaz peynirli kepekli tost, domates salatalık ve şekersiz çay. (tek şekersiz içebildiğim çay yeşil çay ve papatya o yüzden onlar tercihim. ^^)  ya da bir kase nesfit, bir elma ve şekeriz çay.


Ara: 2 Tane kuru kayısı ya da bir yeşil elma


Öğlen: Çok az yağ ve çok az tuzla pişirilmiş sebze yemeği (Tercihen kabak. Bezelye gibi taneli sebzeleri tercih etmeyin) , yağsız yoğurt ve salata.


Ara: Diyet meyveli yoğurt ya da bir elma


Akşam: Izgara tavuk ve salata. ( siz tavuklu salata deyin işte. Mümkün olduğunca az yağ ve tuz ama bol limon. Soslardan da uzak durmanızı tavsiye ederim. Kalori bombaları.)

Bol bol su içmek şart. Çok çişim geliyor, tuvaletten bir türlü çıkamıyorum. Sanırısın ki içimde hakikaten dinozor var o işiyor. O kadar çok. Ama napalım başka çaresi de yok.

Aç kalmak kesinlikle yok. Acıktıkça salatalık yenebilir. Zaten kalorisi ne ki garibimin. Yerken uçup gider.

Günde en az bir bardak yeşil çay. Yasemin çayı da ekleyince içine süper hale geliyor. Bir bardak da ıhlamur içeyim ki beni hastalıklara karşı korusun di mi . ^^

Kolanın diyeti de zerosu da yok. Her türlü kilo aldırıyor çünkü. Hem zaten çok gaz yapıyor, zor tutuyorum sonra pırt yapmamak için. Rezil olmaya hiç gerek yok. ^^

Yarın başlıyorum çünkü pazartesi başlanılan işten hayır gelmezmiş. Öyle okumuştum bir yerden. Öyle batıl inançlarım yoktur. Fakat pazartesi başlana her diyetin akşamına son bulmasını da başka bir şeye bağlayamıyorum. ^^

Bir de işin en eğlenceli kısmı; bir hafta sağ salim atlatılırsa bu diyet. Bir öğün ödül hakkım var! Ödülü de siz belirleyin bana lütfen. ^^ Ben abartabilirim bir haftanın sonundaki o durum ile.

Tombik Tombik Öpüyorum !

Buz

Mail: buzgibierimekisteyenkiz@gmail.com
Twitter: https://twitter.com/#!/buzgibierimek

14 yorum:

  1. Bende sadece göbek var. bunu halletmeliyim. bir de günde dört kez insülin yapıyorum. Ne yapacağımı şaşırdım doğrusu..

    YanıtlaSil
  2. VAlla bu dediklerinin benzerini nerdeyse 3 haftadan beri yapıorum fakat spor olmadan hiç bir işe yaramıyor. Ben sana diyim.
    Gerekli motivasyonu 3 haftada tamamladım yarın spora başlıorum zaten.
    Pazartesinin uğursuz olduğunu biliodum burda da okudum rahatladım
    :) hadi erişmek üzere :)

    YanıtlaSil
  3. Şimdi okuyunca yazdıklarını ablamın diyet listesiyle hemen hemen aynı oldugunu gördüm. Tekrar başarılar diyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Profösör; Şekerden kaynakli bir durumunuz var galiba. Bunun için en iyi yöntem sabah yürüyüşleridir. Sabah aç karna yapılan yürüyüşler göbek kısmındaki yağların erimesi için idealdir. Deneyin derim ^^.

    YanıtlaSil
  5. Firste; Dediğin çok doğru, sporsuz rejim bir yerden sonra hiç işe yaramıyor. Ama rejime başlar başlamaz da spora başlamak bana pek iyi gibi görünmedi. Hem yemeyi azaltıyorsun bir anda hem de hareketi arttırıyorsun. Bünye bir şaşar gibi geldi. O yüzden senin gibi 2-3 hafta sporsuz yapıp sonrasında spora başlamayı planlıyorum ben =). Eriyelim, güzelleşelim ^^.

    YanıtlaSil
  6. Aslı; Çok teşekkür ederim ^^.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba. Çok eğlenceli bir blog olmuş :)

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Ahu, Teşekkür ederim ^ ^.

    YanıtlaSil
  9. ben geldiim! :)

    bayılırım diyet olaylarına. lisede tek hayalim beslenme ve diyetetik okumaktı. puanım yetmedi ben de gıda mühendisi oldum :))

    yemek yemeğe bayılırım! çok yerim, çok severim! ama yemedim mi de yemem. arada diyetim tutar :) hele kilo vermeye başladıysam tamam artık gözüme her şey kalori görünür.

    çok çabuk kilo alıp kilo veren bi'yapım var. 2 haftadır spora gidiyorum. yazdan beri 6 kilo almışım ben de ve dur demessem büyüyerek çoğalıcaktı. tavsiye ediyorum sporu şiddetle! bi'ayım dolsun ölçülüp tartılıcam meraklardayım. ben de seninkiyle benzewr besleniyorum şu ara. işe yarıycaaak merak etmeeeee ;)

    bu arada "Ne mutlu reglim diyene!" yazımı okusana bi :)

    YanıtlaSil
  10. Hoş geldin :)) Sanırım senin bu enerjinden biraz da bana lazım; benim de diyete bayılmam lazım eheh :). Aslına bakarsan benim yapımda senin gibi; hızlı alıp hızlı veriyorum ama bu sefer de çok çatlak oluşuyor vücudumda. :( Spor yapmayacağım ilk ay diyordum da bir yüzme havuzu bulsam hemen atlayacağım =).

    Hemen gidip yazını okuyorum =).

    Teşekkürler ^^.

    YanıtlaSil
  11. ben de diyete uysam da şu bol bol su içme olayını yapamıyorum bi türlü uff

    YanıtlaSil
  12. içmek lazım o suyu Mia'cım hem de çok çok :).

    YanıtlaSil
  13. bakamadım kaç gündür gidişatına ama sana güveniyorum, sen çabala ve tüm çabalarını bizle paylaş:)

    YanıtlaSil
  14. Teşekkür ederim nini'cim güvenin için ^^. İnşallah hep mutlu sonuçlar paylaşırım ^^.

    YanıtlaSil