22 Ocak 2012 Pazar

Merhaba Ben Buz Gibi Erimek İsteyen Kız

Ben kendime kısaca Buz diyorum. Buz sıcağa maruz kaldığında erir, ben de diyete maruz kalıp eriyeceğim. Yani inşallah. Yani hep beraber.

Kimdir bu Buz kızımız? 25 yıllık hayatının 23 yılını, 65 kilodan 55 kiloya düşmek için planlamış bir kız. Her şey tam yolunda gitmeye başlamışken, hayatın bir anda itin götüne soktuğu bir kız. Halim bok gibi anlayacağınız. Hayat bana bir güzel tecavüz etti, bir dinozora hamile kaldım. Bir yılda 40 kilo almış olmamı başka bir şekilde açıklayamıyorum. Kesin bir dinozor taşıyorum karnımda; bir kilometre öteden gitmesi de bu yüzden.

Tam bir yıl eski halimi hatırlayıp, hayıflanmış ve kendimi eve kapamıştım. Kimse ile görüşmedim doğru düzgün. Kendileri ile beni zorla görüştüren arkadaşlarım hariç. Çok sosyal bir hayata sahipken, kaçındığım şey haline döndüm; ev kızı! Ama son zamanlarda nasıl bir bokun içersine düştüğümü fark edip buna son vermeye karar verdim. Yakın arkadaşlarımdan birinin de beni yüreklendirmesi ile bu blogu açmaya ve diyete maruz kalacağım bu süreyi paylaşmaya karar verdim. Onun dediğine göre beni buralarda yüreklendirecek, gaza getirecek ve fikirleri ile yardımcı olacak bir çok kişi olacakmış. Hadi görelim bakalım.

65 kilo iken bir çok doktora gitmiş, bir çok diyet listesi almıştım. Bir de kendi bildiğim sağlıklı beslenme adımları ve yeni yeni araştırıp bulacağım her adımı deneyeceğim. Sakın ha siz bunları evde denemeye kalkmayın. Yani bekleyin önce ben bir deneyeyim; baktınız hayatta kalmışım, iyi sonuç almışım o zaman sonuna kadar yapın. Kendimi bir deneme yanılma tahtası olarak sunuyor gibi oldum ama hayalimi gerçekleştirmek için her şeyi deneyeceğimden emin olabilirsiniz.

Bu yazım diyete başlangıç yazımdır. ( Elimde çilekli tart ile bunu yazmak biraz ironik olmuş olabilir ama ben çok ciddiyim!) Bir takvim aldım kendime, bir blog açtım ve kilolarıma savaş açtım! Şuan itibari ile durumumu gözler önüne hiç acımadan seriyorum;

Kilom: 105
Boyum: 1.75
Olmak istediğim kilo: 55
Vermem gereken kilo: 50

Yani nerdeyse kendi kendimi yarılayacağım. Böyle ortadan ikiye yarabiliyor olsaydım iyiydi de... Bir de bu giden kilolarla sevmediğim bir çok özelliğimi de kaybetmeyi planlıyorum. Bu sefer başarabileceğime de eminim.

Zor olacak, hem de çok zor. Bildiğiniz götümden kan alacaklar. Yok öle yorulmadan kolay kilo vermek. Kim demişse götünden attığı çok belli. Ama neler demiş atalarımız;

Zayıflamaya gidilen yolda çekilen çile kutsaldır.

Diyet kaçınılmaz ise zevk almasını bileceksin!

Bakalım ne kadar eğlenceli hale getirebileceğim bu durumu.

Durum bu. Hadi başlayalım bakalım.

Desteğinizi bekliyorum, buna ihtiyacım var.

Öptüm tombik tombik!

Buz

Mail: buzgibierimekisteyenkiz@gmail.com
Twitter : https://twitter.com/#!/buzgibierimek

28 yorum:

  1. hoşgeldin ve hayırlısı:)

    istemen yeterli o kiloyu vermen için. bunu pozitiflik içerisinde yapıyor olman da çok güzel. dilerim en sağlıklı bir şekilde, sana yakışan kiloya ulaşırsın. buradaki kilit kelime "sağlık". hiç kimse, hiç bir şey senin sağlığından önemli değil... blog açmak güzel şey, hevesin hiç kesilmesin. bu radikal kararına adım adım şahit olmaya çalışacağım, sevgiler^^

    YanıtlaSil
  2. umarım kilolarını verirsin ve sana inanıyoruum!
    ben de 10 kilo versem çokçokçk iyi olucaak

    YanıtlaSil
  3. Ninni; Teşekkür ederim, sen de hoşgeldin :).

    Çok haklısın sağlık konusunda. Sağlıklı ve pozitif yolla olduktan sonra başarılamaycak şey yok diye düşünüyorum ben de. Blog açmak güzel bir düşünce gibi duruyor. Ben de yakından takip edeceğim seni. Teşekkürler ^-^.

    YanıtlaSil
  4. Mia Wallace;

    Çok teşekkür ederim, bunu duymak çok güzel geldi :).

    O zaman hep beraber kurtulalım kilolarımızdan ^-^.

    YanıtlaSil
  5. Ben de diyetteyim ki.

    Seni yureklendirmek icin soyliyim ama sonrasinda maasallah de ki hep boyle gitsin.

    16 gunde 3 kilo verebildim. Ekmegi kestim, zaten hicbir yarari olmadigini ogrendim saglik acisindan.

    Olmayiversin canim. Yemem napalim. ^^

    Bu yorumu da karnim ac ac yaziyorum. Karnim guruldadikca mutlu oluyorum demisti birgun bi arkadasim. O geliyo aklimda. cunku kilo verdigimi hissediyorum demisti. :) karnimdan gelen sesleri severim ben. ^^

    umarim her sey istedigin gibi olur. sayende ben de daha cok motive olurum hatta.

    iyi ki acmissin blogu. :)

    aramiza hosgeldin.

    luna.

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkür ederim ^^.

    Ekmeğin sağlığa hiç faydası olmaz olur mu? Bir bünyenin günlük alması gereken karbonhidrat miktarı vardır. Onu karşılar ekmek. Yani ya da tahıllı herhangi bir gıda. Sabah yenen mısır gevreği olabilir ya da bir müsli. Metobolizmanın iyi çalışması için buna ihtiyacı vardır.

    Hem aç da bırakmamaya çalış kendini. Çünkü aç kalınca metobolizma kendini kıtşıkta sayar ve daha sonrasında ne yeresen ye depolamaya gider. Benim bir doktorum vardı. Ne zaman karnın guruldasa git salatalık al ye derdi. Zaten kalorisi ne ki. Sen de miden guruldadığında bunu deneyebilirsin :).

    Hep beraber çok çok motive oluruz , gaza geliriz inşallah :).

    Çok teşekkür ederim Luna ^^.

    YanıtlaSil
  7. Önce açtığın blog için tebrik ederim. Bu kilo sorununun ilk adımı inançtır. Bu kiloyu vereceğimden Allah'a inanır gbi inanıyorum kendime diyeceksin. Sonra niyet edeceksin; ibadet eder gibi kehndine bir displin yaratacaksın. Kesinlikle olman gereken kiloya düşeceksin. Tabi ki kilo sağlık için verilmeli ama, kadın e erkekler için durum aynı olamaz. Özellikle kadınlr kendilerini daha güzel hissetmek için kilo vermeyi isterler. Olması gereken ölçülere kavuşmak içindir. Kadın sevilmeyi bekler. Erkekler ise alternatif çoktur. Durumu ne olursa olsun kendisinin seveceği bir partner bulur. Ki erkeğin de çirkini makbuldür derler.

    İnsan duygusunu, düşüncesini, davranışlarını, arzularıyla birleştirdiği ve örtüştürdüğü zaman hayal etme becerisi arttırır. İşte ıo zaman umutları yeşerir. Sağlıkla birlikte, güzellik mutluluk ve huzuru yakalar.

    İşe başlayalım ve dualarımızı dudaklarımızdan eksik etmeyelim.

    YanıtlaSil
  8. ben de 27 yıllık hayatının büyük bir kısmını 46 kilo geçirmiş bir insanım. gece yatarken artık kalça kemiklerim batmaya başlamıştı. senelerce kilo almaya çabaladım. sonra bir gün bir kilo aldım alış o alış. şimdi de biri beni durdursun diye bağırıcam nerdeyse. o yüzden diyetlerini sabırsızlıkla bekliyorum (: sana kilo verme savaşında başarılar. asla bedenine küsme.

    YanıtlaSil
  9. selam bebeğim :)

    YanıtlaSil
  10. Yarın Mucizevi İsveç Diyetine başlamayı düşünüyorum. Ne diyorsun bu diyet hakkında?

    YanıtlaSil
  11. kışın kilo vermek zordur aslında ama derhal başlaman gerekiyor. bence derhal bi spor salonuna kaydını yaptır, boş zamanlarının tamamını orada değerlendir.spor yapmayı alışkanlık haline getirdikten sonra da beslenme alışkanlığını değiştir. ama bunu diyetisyenlerin belirlediği gıda kotalarına sarılarak yapamazsın. karbonhidratı şekeri tuzu minimize edip kendini bu tarz öğünlere adapte etmelisin. şu an ve daha evvel severek yediğin gıdaların hasreti ile diyet yaparsan bi yol olmaz o diyetten.

    yeme alışkanlığı ve düzenli sporu oturttuğun andan itibaren kilo vereceksin. bak mesela ben de dahil bu ülkede kilo veren erkeklerin çoğu hep askerde kilo verir. bunun sebebi düzenli spor yapmak zorunda olmaları, kalorisi ayarlanmış öğünleri tam saatlerinde yemeleri ve düzenli uyku. bunu terketmediğin sürece ideal boyutlara yaklaşmaman mümkün değil. zaten verdiğin rakamlara göre ideal kilondan çok uzaksın. bu da demek oluyor ki kilo vermeye başladığında fazla olan kısımları hızla atacaksın.vereceğin ilk 10-15 kg seni cesaretlendirdiğinde zaten film kopucak ondan sonra fiyuuu sen de jeniffer lopez ben diyim beyonce...(çok mu oldu?)

    neyse başarılar.arada girip bakıcam verdin mi veriyo musun nedir ne değildir diyerekten.

    YanıtlaSil
  12. hoşgeldin ve ayrıca iyi ki geldin...diyete girecem ama bir türlü kendimi gaza getiremedim...birbirimizi gaza getirelim olur mu?
    ayrıca ben dukan diyetine başlamayı düşünüyorum ne dersi bu konuda?
    ikimizi de kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  13. hoşgeldin canım benimm.
    Ben de 1.76 boyundayım ve aslında 65 kilo iyiymiş yani ben de o civarlardayım şuan. Niçün 55lere inmek istedin aah ah.
    gerçi insanın yapısıyla da alakalı. ben bir kere indim hayatımda 54 kiloya bu boydayken o da iki sene önceydi ve hastalıklı kadar ince gözüktüğümü söylediler yavaş yavaş geri aldım...
    aslında hikayeye belki de şöyle başlamak gerekiyordu..
    tam dört sene önce.. şu halimden on beş kilo daha fazla bir hale gelmiştim, spordan uzaklaşmıştım çok kötü besleniyordum, sonra annem beni gaza getirmişti ve ben yedi ay gibi bir sürede sanırım 23 kilo verdim. ( öyle bişey hatırlıyorum yani ehe ) ama dediğim gibi artık o kadar ciddi bir safhaya varmıştı ki bir leblebi tanesinin 3 kalori olduğunu hesaplayacak kadar kafayı yemiştim. yavaş yavaş bir günde yediğim şeylerin toplam kalori miktarı 300 ü geçmez oldu, gözlerim kararmaya başladı vs. çevremdekilerin isteği ( akrabaların "hasta mısın!" bağrışları) sayesinde ideal kiloma ulşatım sanırım. ( belki bi iki kilo verebilirim hihi) ama bir daha asla öyle bir şeyin içine girmek istemem.

    bitanem benim seni inan bana çok ama çok iyi anlıyorum.
    ve yapabileceğine de inanıyorummm!
    hatırlıyorum da insan bi iki kilo verince bile kendini öyle iyi hissediyor ki.
    :)
    eğer danışmak istediğin herhangi bir şey olursa ben burdayım.
    elbette ki yardım alabileceğin çok insan vardır ama ben de burdayım yani ehe ^^
    ( çok samimi mi oldum ne :D ) ( ama ben seni sevdim yaa. )

    YanıtlaSil
  14. Yazını okudum yorumları okudum burda beni izlemeyen varsa(ki çoğu sürekli arkadaşlarım canlarım) onları da istiyorum hatta bu ne tatlı karşılama yahu:))
    Evet zaman zaman kilo problemi diyetler her genç kızın kabusu (rüyası değil sonuçta) ama başarmaman için bi sebep yok hele yalnız değilsen ,hoşgeldin:D

    not: bir de çirkin hatun var zayıflamaya çalışıyor senin gibi blogu var çok samimi çok şeker o da mutlaka tanışmalısınız,öptim:*

    YanıtlaSil
  15. Profösör; Çok haklısınız; inanç ve sabır çok önemli. Hatta bir adak adamayı bile düşündüm. Ben sağlığıma kavuşmuş olacağım ve bir çok insan da azda olsa yiyeceğe. Çok teşekkür ederim.

    Uçan Penguen; İnsanı zaten o bir anda alınan kilolar mahvediyor. Umarım sen de en kısa zamanda istediğin kiloya ulaşırsın. Ve sana da yardımcı olabilirim umarım =). Teşekkür ederim.

    Leyli; Hoşgeldin Canım, merhaba :).

    YanıtlaSil
  16. bookworm; açıkçası ben öyle şok diyetlerden yana değilim. İnancım pek yok o diyetlere. Metobolizmayı bozma dışında bir şey yaptıkları nadir. Ben ilk diyetimi birazdan yazacağım istersen bir ona bak derim. :)

    GK; kışın kilo vermek dediğin gibi çok zor. Ki ben de kendimi kıtlıktaymış gibi bırakmak istemiyorum zaten. Yani her şeyden azar azar yiyebilmeyi alışkalık haline getirmeye çalışacağım. Spor iyi fikir ama ilk bir ay sporsuz bir beslenme uygulamayı tercih edicem. Hem bu süre içersinde kendime en uygun sporu bulup kaydolabilirim de. Ki aklımda yüzme var. Teşekkür ederim yorumun için :).

    YanıtlaSil
  17. Agresif Prenses; Sen de hoş geldin, ben de çok hoş buldum =). Teşekkür ederim ^^ Ben daha dukan diyetini okumadım, aşamalarını bilmiyorum ama zamanında Dukan diyetine benzeyen bir diyet okumuştum. Atak evresi falan. Ama okumadan yorum yapmayayım diyorum =). Bu hafta okur ona göre fikrimi de yazarım yine buraya =) Böyle bir arada hareket edersek ben inanıyorum ki başarabiliriz =).

    Hazel; Hoşbuldum^^ . Sen de hoşgeldin =). Biz kızlar bazen bazı şeyleri takıntı haline getirebiliyoruz, biliyorsun :). Çok merak ettim o kiloya düşersem ne olur diye :). Aslına bakarsan benim ilk hedefim de bir 65 leri görmek yine. O hale geri dönersem büyük ihtimalle bırakırım gibi de geliyor orda :). O .alori hesaplama çok fena. İnşallah o kadar takmam kafama. Çünkü bir süre sonra her şey insanın gözüne kalori gözüküyor sadece. Çok haklısın bir başlasam kilo vermeye sonrası gelecek ben de biliyorum :). Çok teşekkür ederim, koşa koşa geleceğim danışmam gereken bir şey olursa ^^.

    YanıtlaSil
  18. İpek Böceği : çok çok teşekkür ederim ^^. Bu kabustan kurtulmanın yollarını arayacağım kendimce, umarım en kısa sürede de kurtulurum =). Çirkin Hatun'u da merak ettim bulup okuyacağım=).

    YanıtlaSil
  19. Buz hoşgeldin önce :)

    Tmm zaman zaman kilo problem oluyor ama bunu takıntı haline getirmemekten yanayım ( ablam duymasın ) gerçekten insanı çok üzebiliyor. Çok sevdigim bir arkadaşım oda 1.70 üzeri ve 100 kilo, çok memnun kilolarından hatta şöyle diyor, ben şikayetçi degilim sadece çevredeki bakışlar rahatsız ettigi için istiyorum. Hayırlısı olsun umarım istedigin kiloya inersin ki bu konuda baya araştırmışsın, verirsin eminim ben :)

    YanıtlaSil
  20. Merhaba Aslı; Ben çevredeki bakışlardan ziyade kendim çok rahatsızım. harket alanım kısıtlandı, bir huzursuzluk, bir uyuşukluk ve hep bir uyumak isteme hali çöktü. Bu yüzden karar verdim . Çok teşekkür ederim iyi dileğin için ^^.

    YanıtlaSil
  21. Buz hoşgeldin :)

    Bence vereceksin o kilolşar.Ne kadar kararlısın ya baksana! Her şey kendine inanmakla başlar.Sen de inandığına göre.. :)

    YanıtlaSil
  22. Volante'cim sen de hoşgeldin ^^.

    İnşallah vereceğim, desteğin için çok teşekkür ederim ^^.

    YanıtlaSil
  23. Merhabalar,
    İyi ki tesadüfen sayfana gelmişim.
    Bu savaşta sana başarılar diliyorum canım.Vee başaracağından eminim.
    << Km.relerce yol ilk adımı atmakla başlar>>
    Sen bunu başlattığına göre gelsin sağlık mutluluk,gitsin yağlar kilolar:)
    Tabii darısı da bana,küçük hedeflerle başladım ben de.Çünkü önümde uzun ve zorlu bir yolculuğum var.Mart sonunda ilk hedefime ulaşabilirsem,bloğum da diet sayfası açıcam:)
    İnşallah bu yolda başarıya ulaşırız.Ben ulaşmak zorundayım,sağlığımda ciddi sorunlarım var:(
    Siz gençler için daha kolay ama biz gibi orta yaşı geçince daha da zorlaşıyor bu savaş.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  24. Merhaba;

    Teşekkür ederim güzel yorumun için. Ben bu blogu açarken de hep birlik olabimeyi düşündüm. Birlik olup da üstesinden gelemeyeceğimiz şey yok. ben buna inanıyorum. Elimde çok güzel düşük kalorili yemek tarifleri var. İlerleyen günlerde paylaşacağım. Belki beğenip denemek istediklerin olur.

    Biz inandıktan sonra her şeyi başarabiliriz ^^.

    YanıtlaSil
  25. Hoşgeldin , ahhh ahh nedir bu kilolardam çektiğimiz, aynı dertden muzdaribim :((( bu blog sayesinde çok motive olacaksın inan. Bol Azim diliyorum sana..

    YanıtlaSil
  26. Nalan; sen de hoş geldin ^^. Kadınların en büyük sorunlarından biri bu galiba. :((. İnaşallah sen de kurtulursun hepsinden :)).

    YanıtlaSil
  27. Verdin mi bakalim kilolari , nasilsin suan

    YanıtlaSil